2023-11-22
一路都知道灣仔開咗間花花cafe, 終於有機會約朋友嚟tea, 呢度環境真係好好, 地方大, 佈置又靚, 好舒服, 靜靜哋嘆茶一流🤭原來tea set好抵, 只係$82就有cake同飲品, 加$20就可以揀手沖咖啡豆腐蛋糕呢款係必食推介, 唔單止豆腐味濃, 入面有雪棉冰嘅口感, 似食緊豆腐雪糕, 好特別😋巴斯克乳酪蛋糕第一啖唔係好濃味, 但係越食芝士味就越岀, 就算加咗棉花糖, 都唔會覺得好甜👌🏻70% BELGIUM DARK CHOCOLATE店員話係用咗三款分別70%, 85%, 90%嘅黑朱古力製造, 唔係開朱古力粉, 味道真係特別濃郁香滑, 甜味都啱啱好🤤Tofu Matcha Latte朋友叫嘅latte都好正, 我只係試咗一啖就飲到香濃嘅抹茶味, 入面仲有啲碎豆腐, 朋友表示好滿足😌Espresso Tonic原來呢度係自己炒咖啡豆, 咖啡咁新鮮, 唔怪得杯tonic爆曬泡😂有酸酸甜嘅咖啡, 好清爽同店員傾開先知原來佢哋對食材好講究, bagel餡料係用日本雪場蟹, 安格斯牛,手工特飲嘅椰奶都係自己開椰子, 刮椰肉, 唔會加香精糖水, 咁用心製作, 大讚👍🏻
豆腐蛋糕
巴斯克乳酪蛋糕