2008-02-25
其實已經好耐無食過呢間,因為平日就少去灣仔,另外係氣氛問題第一次係剛剛開張,有雜誌介紹就去試食,老闆老闆娘在場打點,招呼同食物都唔錯,人客都幾多.事隔數月,因為趕去會展睇騷,六點左右就再次光顧.老闆老闆娘不在,三四個伙計在吃飯,坐下後一陣,我同朋友自顧自看書,才等到有人來招呼.當時已有一對男女顧客,但不久之後離去.由坐下,點菜到等食期間,幾個伙計都一邊吃飯一邊閒談,講波,又講一d弦外之音,係有趕客之嫌.食到一半,店舖收到電話,好似係老闆打來詢問情況,其中一個男人好有禮貌地同佢傾談,但收線後就說:(大意)最好到幾多幾多點至有人啦(因為佢地要睇波)~~其他伙計聞言哄笑...食物水準仍然不錯,但因為氣氛不好,所以下意識不敢再去.奉勸老闆一句,自己生意都係要親力親為,不要旨意外人~
其實已經好耐無食過呢間,因為平日就少去灣仔,另外係氣氛問題