2023-04-28
九龍城可說是美食林立之地,泰國菜、韓國菜、越南菜、中菜全部都有,而三和叙樓高五層的日本餐廳,提供傳統日本料理中的三大菜式:壽司、鐵板燒、爐端燒及其他和食,喜歡呢度樓底高,非常有空間感,典雅和式裝潢,配合開放式廚房的設計,非常舒適既用餐環境,絕對令人relax💮鮮北寄貝海膽水雲酢物開胃菜酸酸甜甜,北寄貝好鮮甜藁燒淅鮮鯖魚好小地方會用呢個燒法,因為成本太高,難得呢度有,真係有口福😋鐵板海膽大蝦伴松茸菇醬呢個相當出色,大蝦非常彈牙,松茸菇醬勁香濃,心心眼😍花膠天婦羅伴乾貝柱雞湯第一次食花膠天婦羅,3件都好大塊,配乾貝柱濃雞湯一絕👍🏻羊肚菌釀帶子雞肉煮有心思既一度菜式,個汁香濃但無遮蓋哂佢本身既味道,入面餡料豐富,好想食多隻🤤鐵板佐賀和牛西冷三文治最後既高潮位嚟喇,呢個和牛西冷三文治🥪好厚身,入口油脂爆發,細心位係側邊有埋酸酸地既莓,可以中和口腔,感覺唔會膩💯季節清湯打開香氣十足,清啖但不失色精選甜品最後一味甜品我本身都好喜歡,再配有福岡士多啤梨🍓,今餐真係好滿足,大飽眼福及肚福😁
鮮北寄貝海膽水雲酢物
開胃菜酸酸甜甜,北寄貝好鮮甜
藁燒淅鮮鯖魚
鐵板海膽大蝦伴松茸菇醬
呢個相當出色,大蝦非常彈牙,松茸菇醬勁香濃,心心眼😍
花膠天婦羅伴乾貝柱雞湯
第一次食花膠天婦羅,3件都好大塊,配乾貝柱濃雞湯一絕👍🏻
羊肚菌釀帶子雞肉煮
鐵板佐賀和牛西冷三文治
膩💯
季節清湯
打開香氣十足,清啖但不失色
精選甜品