2017-08-02
話說早掛排係長沙灣跑運動場步,,先知原來附近有間小cafe,所以搵日就去左試~睇完menu,我地決定叫一個dinner set同一份all day breakfast。 先講dinner set,包左餐湯,沙律,主菜,甜品和飲品,我地就揀左烤美國豬鞍配蜜糖燒烤汁 $188。 餐湯係薯仔忌廉湯,口感幾綿密架~ 沙律我地加左$10,由田園沙律改做凱撤沙律。凱撤沙律既精華就係個沙律醬,變得特別開胃。主菜係美國豬鞍,好厚切,食完都幾飽~ 肉味豐富,但肉質有待改善,豬鞍有D韌~ 我地將原本既是日甜品(芝麻蛋糕)+$25 轉左其他甜品,因為朋友一聽到可以加錢轉心太軟,即刻心心眼呀~ 心太軟比我預期出色得多,朱古力味濃,比同區某間既甜品鋪好得多! 心太軟一切即流,配埋旁邊既雪糕(我估應該係用movenpick雪糕),食完好幸福呀~飲品我地加左+$15轉特飲,點左杯野莓沙冰,都幾大杯架~ Paradise Full $98 +$5多士轉窩夫覺得眼前既all day breakfast好吸引呀,有炒蛋,煙火腿,煙三文魚,煙肉,法蘭克福腸,漢堡扒,茄汁豆,烤蕃茄,炒雜菌,粟米,沙律同窩夫,真係好豐
主菜係美國豬鞍,好厚切,食完都幾飽~
烤美國豬鞍配蜜糖燒烤汁
飲品我地加左+$15轉特飲,點左杯野莓沙冰,都幾大杯架~
野莓沙冰
Paradise Full $98 +$5多士轉窩夫
覺得眼前既all day breakfast好吸引呀,有炒蛋,煙火腿,煙三文魚,煙肉,法蘭克福腸,漢堡扒,茄汁豆,烤蕃茄,炒雜菌,粟米,沙律同窩夫,真係好豐富~!
Paradise Full $98 +$5多士轉窩夫
因為唔係太想食多士,所以加$5轉窩夫,窩夫仲要係吉士餡呀~
跟餐會有一杯橙汁~
辣辣芝麻雞翼
辣辣芝麻雞翼
不過餐廳寫住叫「辣辣」雞翼,我就一d都食唔到辣味,但就好滋味!
餐牌