2017-11-23 1063 views
因為屋企人係食齋 所以特登夜晚一行12人一齊嚟到呢間鋪食入到去個格局非常中式 老闆同夥計都係老店員 但因為一個小插曲 令我覺得佢哋其中一個夥計服務態度好差 但之後老闆同老闆娘好好客 所以呢篇食評決定淨係評食物 我哋叫咗個12人餐 (ard $3000?) 一開頭就有個素翅食 其實啲味道同質感真係同普通魚翅好似!基本所有食物都幾好食都唔差 又有好多菜同菇 個素嘅午餐肉都整得好好味好有豆味 啲汁都好好味呢個炸蜜瓜鮮奶好特別好新奇 仲好甜。不過如果鍾意食甜品嘅話就會好鍾意 我個人就覺得可以冇咁甜 但個素芋頭係幾好食嘅不過呢個係間間食到係咁好味上咗呢隻乳豬真係令我嘆為觀止 成隻都係素黎 仲有啲酸齋係側邊 酸齋嘅味道同埋乳豬嘅齋都好好味 最後仲有個福建炒飯同乾燒伊面 因為冇特別所以唔記得咗影 整體成餐飯來講 唔太油好似幾健康 如果一開頭冇個小插曲嘅話你間餐廳會值得勁高分
因為屋企人係食齋 所以特登夜晚一行12人一齊嚟到呢間鋪食

我哋叫咗個12人餐 (ard $3000?)
一開頭就有個素翅食 其實啲味道同質感真係同普通魚翅好似!
紅燒龍牙桂花翅

百寶鼎湖竹笙上素