2015-04-07
因為預先訂左位,所以唔駛等就有位啦。本身聽聞三小姐食物份量都比熟食中心其他食肆多,但根據呢一餐,就似乎唔係個回事。個晚都成十個人一位,都叫左唔少野食,兼加左兩次單,都係啱啱好夠飽。特別講下最深刻印象個幾道菜,首先係我最欣賞嘅炸大腸,可能係因為平日好少食,所以零舍覺得新奇,大腸炸得好脆,但又部就得外面紅色脆個part,無左入面夠大腸,炸得比較散,但味道真係唔錯,表皮鬆脆,內裡又幾煙韌,唔會太鹹。另外,仲有肥牛粉絲煲,都係個個問題,量太少,一人一舊就無曬,但味道尚好,粉絲都唔會太淋,而且牛肉唔腥唔韌,好香蠔油個種鹹香味,熱辣辣用鍋上係幾滋味嘅!仲叫左兩碟唔同口呼嘅陳村粉,牛肉個個就會比較濃味,但我個人偏重口味,所以都接受到,另外個碟就係豬頸肉嘅,味道一樣偏濃,陳村粉吸曬D汁,會更加鹹。除此之外,仲點左咕嚕肉、黑椒牛仔骨等普遍小菜,味道不過不失。