(Non-member)
2004-06-12 45 views
今日11點3去到,見到佢開左一半門,我一心以為佢開11點半,點知我11點8去到,佢都仲未開,搞到我好似個傻仔咁周圍行。最後我12點到去到,終於開左門喇。入到去,0的侍應都好有禮貌咁用日語講歡迎光臨,個感覺都算係咁啦。我去到0個陣有一日本家庭,佢地同個師傅仲好似幾熟咁,都有幾句,可能大家都係日本人啦。我叫左個鹽味拉麵加叉燒,嘩....我一見到碗麵,心諗,乜咁大碗呀......我先試個叉燒,唔錯,幾有味,不過唔係件件都咁好,有幾件乾爭爭。0的麵好散,不過好香,個湯呢...開頭幾淡都覺得好好架,不過到後尾先覺得飲完個口超乾....証明佢落左好多味精...不過呢,以佢咁大碗拉麵55蚊(加埋一〕,都算係咁啦,不過我覺得拉麵橫丁0個間山頭火(好似係呢個名﹚0的麵同湯仲好過佢,但係叉燒就真係呢間好味好多。到我想埋單0個陣,個個侍應都好忙,咁我好無奈咁四圍望,點知個師傅望住我笑,咁我又望住佢笑咁啦,之後我終於有機會同個侍應講埋單喇,點知竟然係個師傅拎張單黎,由於佢唔識中文,我又唔識日文,但係佢都好有禮貌咁同我講thank you,跟住就指住張單個數,真係幾有禮貌。我發覺呢間真係幾多日本人黎幫襯,我食食
我叫左個鹽味拉麵加叉燒,嘩....我一見到碗麵,心諗,乜咁大碗呀......我先試個叉燒,唔錯,幾有味,不過唔係件件都咁好,有幾件乾爭爭。0的麵好散,不過好香,個湯呢...開頭幾淡都覺得好好架,不過到後尾先覺得飲完個口超乾....証明佢落左好多味精...不過呢,以佢咁大碗拉麵55蚊(加埋一〕,都算係咁啦,不過我覺得拉麵橫丁0個間山頭火(好似係呢個名﹚0的麵同湯仲好過佢,但係叉燒就真係呢間好味好多。到我想埋單0個陣,個個侍應都好忙,咁我好無奈咁四圍望,點知個師傅望住我笑,咁我又望住佢笑咁啦,之後我終於有機會同個侍應講埋單喇,點知竟然係個師傅拎張單黎,由於佢唔識中文,我又唔識日文,但係佢都好有禮貌咁同我講thank you,跟住就指住張單個數,真係幾有禮貌。我發覺呢間真係幾多日本人黎幫襯,我食食下野0個陣先有一個日本男人,之後又有兩個日本男人黎,到我走0個陣又有對日本夫婦黎,不過我個人覺得佢0的味精真係幾重,但係耐唔耐黎食下都唔錯既,但係開頭真係搵死我,因為我好少黎呢頭,真係幾經波折先搵到呢間野呀。