2019-09-22
系屋企溫完書就出去搵食啦~ 見到個鐘都成八點,又唔想系屋企商場食,所以就坐車去左西營盤食呢間好多人推介既金祥排骨面啦! 雖然一條友去食,但系估唔到都要等15分鐘位 埋左枱先發現上海面賣曬 不過冇計啦,都坐底左唔通走咩~ 鋪頭唔大,不過店家好細心。唔會為左盡快做多幾單而叫D客迫入去D枱仔度,我自己就坐左個二人位啦! 唔怪得等左一段時間,咁樣都食得輕鬆D啦! 呢下抵讚! 第一次黎食,叫左個菜膽冬菇排骨米線~ 份量我覺得都唔算細碗,睇相都知道冬菇好鬼大粒,再加埋細細碟排骨。大家都叫野食就大概系加6-7蚊,我就今次冇加啦! 如果有食過上海大雲吞既朋友仔都知有幾大隻,呢度啲雲吞比正宗上海既長身少少,但系都一樣咁大隻! 食左冬菇同埋雲吞都已經5-6成飽啦!到左招牌既排骨啦! 老實講有少少失望,因為排骨送上黎個陣已經凍左,而且有少少乾身,但系好彩既系唔硬,所以系OK既! 可能排骨本身好大舊,所以上枱都見到其實冇左一部分。金祥~ Ok啦!
第一次黎食,叫左個菜膽冬菇排骨米線~
金祥~ Ok啦!