2019-11-19 2677 views
難得約到好耐無見的朋友帶埋BB出黎見面,於是搵間坐得舒服D的地方食Brunch 。九龍灣德福廣場真係有好多選擇,最後我地揀咗《金滿庭》因為星期日的關係,所以我早幾日前已經book左12:30pm的枱,入座時其實都仲有好多枱未坐滿,但到1:00pm已經坐爆哂。花雕醉雞雞都幾嫩滑,聞落去好重酒香味,但食落口又唔覺咁勁酒味👍🏻流金歲月~即係流沙奶黃飽,表面平平無奇,但真係內有乾坤嘩好流呀⋯⋯熱辣辣,起沙的口感,好好味呀炒鱔糊有葱,韮黃,芽菜,鱔,我個人覺得咸左少少,但味道都可以排骨湯拉麵排骨都炸得幾脆,放耐左都無‘林’哂麵條真係值得一讚,口感好好湯底都好味招牌炒飯一上枱就聞到好香好香的飯味,當堂垂涎欲滴,流哂口水🤤🤤,食入口真心唔差,可以一試其實我地仲叫左砂鍋雲吞雞半隻,但因為張枱無位,所以佢擺左另一邊幫我地分,最後唔記得影相😥砂鍋雲吞雞半隻有好多娃娃菜,大約10粒雲吞,半隻雞都算大隻,湯頭都好味👍🏻👍🏻
九龍灣德福廣場真係有好多選擇,最後我地揀咗《金滿庭》

花雕醉雞
雞都幾嫩滑,聞落去好重酒香味,但食落口又唔覺咁勁酒味👍🏻

流金歲月~
即係流沙奶黃飽,表面平平無奇,但真係內有乾坤

好流呀⋯⋯
熱辣辣,起沙的口感,好好味呀

炒鱔糊
有葱,韮黃,芽菜,鱔,我個人覺得咸左少少,但味道都可以

排骨湯拉麵
排骨都炸得幾脆,放耐左都無‘林’哂
麵條真係值得一讚,口感好好
湯底都好味

招牌炒飯