2021-11-16
之前係長沙灣經過,見到呢間意大利CAFE。我覺得呢間餐廳最有趣既係地理位置。因為呢間餐廳旁邊,就係大家都識既PIZZA HUT。我都唔清楚係邊間有先,不過兩間意大利餐廳係埋一齊,都幾有競爭。正常人都會食PIZZA HUT,因為質素都有保證DD,不過我就係鍾意試唔同既新野。其實呢個位置,相對上係長沙灣算係偏僻,唔近MTR,所以的確假期既午市,呢一間餐廳以至附近餐廳都唔算多人幫襯。所以我地約十二點左右入去,基本上無咩人。不過坐坐下就多返幾枱客,但就一直都無爆場餐廳佈置既牆身全黑,唔會感覺有骯髒,再加上高樓底,有好大既空間感。。裝修黎講都算不錯。我地兩個人,每人叫左一份套餐(每人大概50蚊左右)豬手意粉,焗飯。我地兩個都要左pizza做小食,另外一個紅湯一個白湯。先上湯,無論紅湯同白湯都無咩驚喜,味道無咩特別。白湯就幾粒麵包,但唔脆身,感覺反而扣左分。豬手意粉,豬手好味,但略嫌黑粉既醬太多同太咸。份量都唔係好多,其實豬手整得幾好,但D醬汁令到呢道菜扣分。焗飯方面,大量煙肉同芝士,不過不失,份量適中,勉強合格其實食完呢兩道菜,有小小失望,雖然價錢唔算貴,但水準差左DD。不過仲有小食,即係PIZ
我地兩個人,每人叫左一份套餐(每人大概50蚊左右)
焗飯方面,大量煙肉同芝士,不過不失,份量適中,勉強合格
其實食完呢兩道菜,有小小失望,雖然價錢唔算貴,但水準差左DD。不過仲有小食,即係PIZZA。我地兩個都係要左PIZZA,佢仲有炸雞揀同其他野揀。
PIZZA,食落又可以,有D似麵包店既PIZZA。唔算差,食落又夠熱唔會太難入口,又唔會太硬身。都算係咁。
呢一餐共104元(兩人)。合格,不過不失咁!