2018-10-29 381 views
又係觀塘開飯團時間,今日黎咗熟食市場諗住食另一間西式人氣店,不過一去到已經打晒蛇餅,前面要等十幾個人,等唔切之下就拉大隊過咗隔離一間食日本野嘅餐廳。七個一枱都好快安排到入座,嗌野食就只有四款可以揀,吉列豬排、吉列蝦、牛肉同唐揚炸雞定食,跟餐有一罐汽水,一律賣50蚊,另外唔夠食可以再添白飯。睇到實物就有少少失望,同枱嗌晒四個款,總結黎講豬排係最抵食,蝦有三隻,雞有四塊,牛就都會一小碟。試埋個味道先下定論,我自己食嘅雞就真係不過不失而已,炸粉唔太厚,雞肉亦算嫩滑,但個日式咖哩就好普通,似平時屋企買咖哩包返黎煮個種,同埋女仔食份量都係岩岩好夠咋,男仔一定唔夠!PS睇返先知原來係「星」開嘅新餐廳,不過我就覺得試過一次就算,性價比唔高,食完都冇好大意欲回頭再食~

2018-10-29
$50 (Lunch)