2018-09-14
照燒魚柳及有機鮮蘑菇炒意粉 $85佢呢間餐廳最主要其實都係以set dinner為主,先講講個前菜佢有得揀要沙律或者餐湯配麵包🍞咁我就揀咗要餐湯(蘑菇湯),飲落去嘅味道其實都有啲似金寶湯嗰隻,但係佢入面真係可以食到餤餤的蘑菇粒,但係我嫌佢個湯唔夠Creamy同埋啲蘑菇切得太大粒,飲落去唔夠順滑-之後輪到個主菜,因為佢嗰醬係照燒汁所以食落去你會覺得佢會算偏甜🤭但係我覺得佢炒意粉都炒都幾出色,首先佢加咗紅椒同洋蔥一齊炒所以食落去唔算太油仲反而好清爽,同埋意粉軟硬度適中,而且魚柳亦都煎得好好食,魚肉係好鬆軟,魚肉同魚皮唔會分離🤤但係我會略嫌佢嘅磨菇份量偏小,多啲嘅話會再多啲分-總結來講呢個價錢嘅話其實都不過不失,我會再嚟試呢一間餐廳嘅其他嘢,所以都幾推薦大家去試呢一間,另外溫馨提示下大家間餐廳而家去做緊買三送一,但留意係要四個人去食先可以享用呢個優惠,小編嗰日去食淨係得三個人所以好唔抵 😭
🏠Alfafa⚠️北角英皇道500號港運城1樓123-124號舖☎️28703312如果都鍾意睇我寫嘅食評,歡迎Follow我既Foodie IG(hohomayfoodie) 🙏🏻
🏠Alfafa
⚠️北角英皇道500號港運城1樓123-124號舖