2020-07-25
亞來麵檔豬頸肉 韮菜餃 豬大腸 薯粉價錢💲: $39好味程度😋: 3.5/5服務🍴: 3.6/5環境🗾: 3.5/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 3.3/5-好中意食車仔麵的我又係車仔麵食評啦🤪 今次呢間就係係上水的亞來麵檔😆 除左鳳鳴居,呢間都有車仔麵架,仲一樣係💛大力支持!-今次就試左沙嗲湯薯粉。沙嗲湯偏甜,幾濃花生醬味,但略嫌唔夠惹味🤫好彩佢地有得比我揀薯粉,加左分,因為我真係好中意食薯粉😂煙韌控!餸我就揀左豬大腸,豬頸肉同韮菜餃☺️ 豬大腸幾入味,又好腍,入面唔會太多膏,唔怕污糟😝 豬頸肉就好硬🤢 切到一條條但冇豬頸肉應有的油香同咬口,雖然佢有燒過咁,但都有啲乾🥱 韮菜餃就幾大隻,但比較厚皮🤫 雖然好多餡好飽滿,都ok既🙂 我覺得整體就一般啦,係個湯底同薯粉好吸引,如果係街坊都可以支持下😛
豬頸肉 韮菜餃 豬大腸 薯粉
價錢💲: $39