2016-06-14
行街行到支力,諗緊食乜之際就見到間元氣同行既人話未食過所以陪佢食一次可能今日係閒日星期一,所以門口等既人唔多我地都係等左幾分鐘就入得,因為佢未試過坐吧枱既關係所以我地揀左坐吧枱作為三文魚控,我地都嗌左唔同幾款三文魚同壽司食今次嗌左有:三文魚刺身($40),炙燒親子三文魚($14),海鹽左口魚裙邊($12),炸軟殼蟹芝士卷($22),香辣長鰭吞拿魚($12),油甘魚($10)三文魚刺身:一碟4件,口感唔錯,算係比較厚身,對得住個價炙燒親子三文魚:同普通炙燒三文魚冇咩分別,只係上面多左幾粒魚卵既物體,唔算有太大驚喜海鹽左口魚裙邊:呢個個海鹽係另上既,店員都冇講過要點食,我地只好用自己既方法食佢,唔知係唔識定點,勁咸炸軟殼蟹芝士卷:唔知係咪整左好耐再上枱,佢d軟殼蟹已經凍左,芝士卷但係冇芝士味,可能上面d蛋黃醬太多,冇左芝士既存在香辣長鰭吞拿魚:都係同普通吞拿魚一樣,不過我唔食吞拿魚既都覺得係幾好味油甘魚:呢個正正常常,係好味既,唔會太油,岩岩好以上既都係散叫,跟住友人係迴轉枱上面拎左個帆立貝壽司($16)唔會係咪轉得太耐,唔多新鮮相比起我地散叫個d,質素有d差距所以我建議如果想食好d既必須
同行既人話未食過所以陪佢食一次
可能今日係閒日星期一,所以門口等既人唔多
作為三文魚控,我地都嗌左唔同幾款三文魚同壽司食
油甘魚:呢個正正常常,係好味既,唔會太油,岩岩好
唔會係咪轉得太耐,唔多新鮮
相比起我地散叫個d,質素有d差距
所以我建議如果想食好d既必須要單點,個價錢係一樣的