中午時間行開德福商場得我自己一個人,突然有啲肚餓想搵野食,咁就入咗德福嗰間麥當勞,叫咗個雙層芝士漢堡餐!今次想同大家分享一個幾好嘅經驗,我大約一點鐘左右入去呢間麥當勞,係屬於食晏時段既繁忙時間. 但我今次嘅用餐經驗好好,我用咗唔夠一分鐘就可以點餐,呢間餐廳嘅點餐流程做得非常之好,佢係將點餐同攞餐分開處理, 依個流程值得一讚! 但係等我攞餐嘅時間就用左大約三分鐘比起其他麥當勞嘅經驗相對嚟講係慢左一點點!講依一間麥當勞分店嘅裝修有啲暗,坐得唔係特別太舒服,如果燈光可以亮一點會更加適合用餐!喺餐飲方面,我叫咗嘅係雙層芝士漢堡餐,我唔知佢係唔係即叫即做,但我攞個包喺手嘅時候係熱辣辣嘅!依個雙層芝士漢堡包做得好,除左熱之外佢嘅牛肉亦都唔係太油!包裝亦十分整齊(看圖)亦冇落太多嘅番茄汁令到個包太酸! 如果可以喺個包裏面落多少少洋蔥粒會更加好因為洋蔥粒係十分之match牛肉味嘅!但我想講啲薯條就淋咗啲! 比起其他麥當勞分店,總括嚟講依一間麥當勞啲手工都算唔錯!
Double Cheese Burger Meal
Double Cheese Burger