2020-11-22
今日試下呢間米芝蓮三星嘅餐廳,之前都有聽朋友講過話唔錯,雖然今次坐唔到窗口位,不過食完之後我都覺得係可以再黎食過既。可能因為真係五星級酒店嘅關係,服務真係特別好,整體質素唔錯。職員有禮貌,會同客人打招呼,見到你枱面杯茶差不多冇晒,會即刻過嚟幫你,唔使你自己出聲,係幾細心。今日係慶祝生日嘅關係,職員都有好主動咁話幫我哋影相,都唔使我哋出聲,值得一讚。負責我哋枱嘅職員都有同我講生日快樂,到走個陣另一個職員都有再同我講生日快樂,成餐飯我諗我應該聽咗三、四次生日快樂,係幾窩心嘅,起碼令到我會想再黎食。講返正題,食物整體質素唔錯,如果100分係滿分,我比78分,因為我自己叫嘅菜式比較清淡,唔知係唔係咁嘅關係,味道都比較淡,我個人黎講係鍾意嘅,不過如果對比係一啲鍾意濃味少少嘅嘢嘅人黎講可能就差啲啦!不過甜品我就覺得真係幾好食既!另外雖然佢係五星級酒店,不過我都係覺得價錢有啲偏貴。如果咁嘅價錢呢,我對佢嘅食物質素會相對要求高啲,今次整體嘅嘢食黎講可以有進步既空間,直接啲講,除咗我食嘅遼參(雖然我都覺得唔太值),其他食物都唔太值個個價錢,當然我係單單就住佢嘅食物質素嚟評價,如果你話包埋服務嘅,咁又真係
講返正題,食物整體質素唔錯,如果100分係滿分,我比78分,因為我自己叫嘅菜式比較清淡,唔知係唔係咁嘅關係,味道都比較淡,我個人黎講係鍾意嘅,不過如果對比係一啲鍾意濃味少少嘅嘢嘅人黎講可能就差啲啦!不過甜品我就覺得真係幾好食既!另外雖然佢係五星級酒店,不過我都係覺得價錢有啲偏貴。如果咁嘅價錢呢,我對佢嘅食物質素會相對要求高啲,今次整體嘅嘢食黎講可以有進步既空間,直接啲講,除咗我食嘅遼參(雖然我都覺得唔太值),其他食物都唔太值個個價錢,當然我係單單就住佢嘅食物質素嚟評價,如果你話包埋服務嘅,咁又真係差唔多嘅。