2021-12-26
聖誕節約埋朋友出黎食飯,呢間主打德國菜既餐廳又未試過就黎呢度試下,店面都算大,幾多位。講返食物先,先黎個前菜拼盤同德式香腸拼盤香腸拼盤入面有幾款唔同口味既腸,口味算比較重,用黎送啤酒1流,有d款比較咸,香腸底下都跟左d酸椰菜用黎解膩。前菜拼盤比較有特色,有小漢堡,豬肉卷,煙3文魚多士多款小食,漢堡入面夾住左片青蘋果,幾清新,豬肉卷口感似咸牛肉但無咁咸,其他洋蔥圈同雞翼都正常野。再黎兩道主菜就略為失色,叫左個松木板炸3文魚同紅酒汁慢煮豬手。先講3文魚,做法係有特色既,成塊3文魚連木板一齊烤,想話食到松木既香味,但成個成品係唔覺有味,3文魚焗到入面仲有少少生,約5成熟,唔會好乾,但無乜味。輪到最期待既紅酒汁慢煮豬手,點知希望越大失望越大,成個豬手係好似煲湯肉咁,無味而且超腍,紅酒汁都好淡味,我本身係好鍾意食豬手既人,但真的食唔落去了,但都無浪費食物,俾朋友清晒埋尾叫多個甜品,維也納蘋果卷配雪糕,味道酸酸甜甜解下頭先食咁多肉既膩都唔錯,係個皮焗得唔夠脆,脆d會好食d。整體黎講不過不失啦,唔叫好好又唔叫太差,3個人食埋單12xx,貴唔貴見人見智。
講返食物先,先黎個前菜拼盤同德式香腸拼盤