今日同朋友慶祝生日但想近近地唔去咁遠,見到觀塘工廠區依間Bondi評語都唔錯,仲特別主打係澳洲西餐,一於決定試下。入口要經停車場入,唔會係街就見到,要特別留心搵,有一點唔方便。主打澳洲菜,見到餐廳門口嘅壁畫,好有澳洲悉尼特色,畫得幾靚!閒日接近八點係工廠區計埋我地都有六台客,算係不錯。由於唔想煩所以就決定叫套餐。即使有的食物要另外加錢,但定價都係250蚊左右,定價不算太進取。跟餐飲品都頗多選擇,雖然有啲要加八蚊,但絕對係可以接受的合理範圍之內。沙律幾新鮮爽脆,唯獨半塊三文魚有少少乾爭爭,而西班牙甜椒莎莎汁酸酸地同埋有紫洋蔥所以都幾惹味!是日餐湯係粟米湯,配埋麵包還可以啦,無甚特別。慢煮煎焗羊架配薄荷燒汁,話就話係七成熟但好明顯外圍過熟,但核心位置過生,完全唔覺得有慢煮嗰種幼嫩香滑嘅感覺。不過伴碟嘅配菜有加蒜蓉整,算係有啲心思。精選是日魚柳,外圍稍老核心位置嫩滑。同羊架一樣,火候控制得不好。飲品方面,Mixberry Smoothie反而幾好,唔會太甜而且莓味同奶味都幾重。友人嘅飲品改咗加35蚊去做心太軟,而且可以寫埋Happy Birthday朱古力子不需另外加錢,算幾貼心。雪糕採用M

閒日接近八點係工廠區計埋我地都有六台客,算係不錯。

由於唔想煩所以就決定叫套餐。

挪威煙三文魚溫室田園沙律配西班牙甜椒莎莎

粟米湯

是日餐湯係粟米湯,配埋麵包還可以啦,無甚特別。

慢煮煎焗羊扒,配薄荷燒汁

不過伴碟嘅配菜有加蒜蓉整,算係有啲心思。

廚師精選時令魚柳

mixberry smoothie

心太軟

雪糕採用MOVENPICK,而心太軟中間不算太流心但是味道ok幾好食。

埋單嘅時候侍應小姐主動同我地講每個套餐基本嘅238元可以有九折,之後另外三個餐都各自主菜都加咗38元。兩杯飲品各自加8蚊,同朱古力心太軟加35蚊。
總數796元,價錢中等,但菜色未見突出,更不用說感覺到是澳洲菜。值得加分是侍應們的招呼是高分數的。所以綜合來說,評分屬ok。
2017-11-17
$266 (Dinner)
Celebration
Birthday