2016-12-12 390 views
第一次上黎寫食評,希望以後幫到大家共同對抗人生最大既哲學難題,今晚食乜好?話說我同女友一個住觀塘一個住天水圍,未去到天各一方但其距離足夠令好多地方都令我地為之卻步,而今日所揀既「中間點」-沙田。沙田餐廳集中,都係圍繞新城市同鄰近幾個商場仔度覓食,而今日既目標就係Rosie's Cafe。適逢周日整個商場滿佈陸客都預料之內架喇,但意想唔到約莫七點鐘既黃金時間竟然門口只有一個家庭(一男一女一小孩)正在等待,正門無任何工作人員或機器派飛,我地同果家人一同於門口向裡面既侍應示意都無人理會,果家人不耐煩走了,企左約5分鐘先有職員黎帶位(語氣仲要唔多友善)。坐低揀好野食,Order果陣有個職員喺隔離台上完菜,我地叫一叫聲唔該示意落單,四目交投後佢選擇直接離開。大家如果選擇呢間餐廳,最穩陣真係叫返Pancake。Entree不建議,份量少且調理一般呢隻熱狗有啲驚喜,係個包有點硬,但味道無可投訴。總結:為Pancake而來是絕對可以的,但肉類料理確實一般且價錢並不算便宜,服務有待改善,臨走眼見有三四張吉台,但外面排晒長龍無人理,食淨既吉碟唔到埋單一刻都唔肯收,整體只算一般。
第一次上黎寫食評
,希望以後幫到大家共同對抗人生最大既哲學難題,今晚食乜好

茶記水杯
大家如果選擇呢間餐廳,最穩陣真係叫返Pancake。
煙三文魚牛油果pancake
Entree不建議,份量少且調理一般
烤豬排骨
呢隻熱狗有啲驚喜,係個包有點硬,但味道無可投訴。
芝士牛肉三文治配薯片
2016-12-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$154 (Dinner)
煙三文魚牛油果pancake
芝士牛肉三文治配薯片