2017-05-16 164 views
放工最頭痛就係搵嘢食,特別係一個人嘅時候,最方便就去茶餐廳醫肚路經龍門冰室,見到佢哋嘅裝修幾靚,唔似港式茶餐廳,有啲似coffee shop入到去見到餐廳好多人,但門口兩個侍應就喺度自己講嘢,我企係佢前邊2分鐘佢哋都冇反應跟住我自己入去坐低,見到其他侍應落單好似打仗咁樣~講返食物, 佢哋選擇都幾多, 有中式嘅小菜,茶餐廳晚飯套餐,連西式意粉都有因為之前試過西式意粉,味道好一般, 所以今次想試吓中式小菜,叫了西蘭花炒帶子~果然佢哋嘅中式小菜係比意粉好食,西蘭花好爽唔會硬,帶子份量都好多而且冇乜雪味之前朋友話試過佢哋嘅黑松露炒蛋都唔錯,中西結合都幾特別,下次可以試吓

跟住我自己入去坐低,見到其他侍應落單好似打仗咁樣~