2019-01-17
14/1 晚上8點30分相隔半年再次光顧第一次寫食評,當係一份參考8點多就已經黎到門排隊等入場食店亦好準時8:30 安排入座呢間坐位比較迫,2人枱機乎要同隔離枱膊頭掂膊頭如果4個人以上可以有卡位,雖然都唔算特別大,但起碼有d私人空間第一輪就落單刺身壽司同埋小量燒物黎得最快竟然係壽司,燒物緊隨其後,刺身最後先到先講壽司,壽司飯無咩醋味,而飯仲帶小許餘溫。上面舊刺身偏凍,令成件事入口有d奇怪,同之前比水準差左d。 而魚生嘅只係長度啱啱好蓋過壽司飯,而飯嘅size 都有d偏大嚿有小小唔合格。再講刺身,刺身有d仲未溶雪,而每件大小都略為偏細,感覺上有d「孤寒」。味道方面普通,無特別。熱食方面,餐廳做得唔錯,牛舌燒得幾好,厚度適中之餘嗰唔會燒得太硬咬唔到。而麻辣酸魚鍋更係有驚喜,充滿麻香,魚片夠滑,食落口酸酸辣辣幾吸引。燒菠蘿向來係我至愛,但呢到嘅燒菠蘿size 同罐頭嗰隻一開六嘅size差唔多,唔算大嚿,味道方面亦都唔甜無乜汁,可能唔當造啦。不過有個問題就係,居然可以靠食燒菠蘿而得知上手燒過d咩!我分別食到有羊味同埋蝦味嘅菠蘿,刺激味蕾!整體黎講,食物質素普通,我自己覺得較半年前差左。呢個價位
相隔半年再次光顧
第一次寫食評,當係一份參考
8點多就已經黎到門排隊等入場
食店亦好準時8:30 安排入座
呢間坐位比較迫,2人枱機乎要同隔離枱膊頭掂膊頭
第一輪就落單刺身壽司同埋小量燒物
黎得最快竟然係壽司,燒物緊隨其後,刺身最後先到
整體黎講,食物質素普通,我自己覺得較半年前差左。呢個價位有小小欺場,不過可能撞正最多人嘅時段啦
環境,除非大家喜歡同陌生人拉近距離,否則都係唔好2個人黎。
服務值得一讚,雖然只有8-10 個樓面,但大家都充滿笑容,而店員都會好主動收走d碟。
衛生方面,地下唔會好滑,地下無垃圾,我認為做得唔錯
不過餐廳黎講,食物應該行先,所以有小小失望