2023-09-20
手打檸檬茶越開越多 ,單單係旺角就咁數都數到4-5間。 個趨勢應該會不停咁開甚至有機會超越珍珠奶茶舖😆位於近家樂坊對面,依間新開嘅手打檸檬店,除咗買手打檸檬茶外仲有買長洲魚蛋, 都幾多元化。 我今次行過純粹諗住買杯野飲解下熱, 所以就冇買魚蛋了 。 手打檸檬茶嘅款式都相當多 ,價錢同外邊差不多都大概$30左右。 因為個人比較遍好 泰涼口味 所以都係簡左「渣男手打檸檬茶」($30) 渣男檸檬茶 大路黎講即係泰涼,綠色一杯咁望落都幾清涼咁😆 岩哂咁熱飲下。 個杯上面有一隻麻雀,相信儲齊應該就會有齊一副麻雀㗎啦🤣🤣個人幾鍾意個杯嘅設計因為如果未飲嘅時候仲可以插着支飲管唔使周圍擺size黎講唔算太大都唔算太細。 飲落去都幾清爽。 同其他手打檸檬茶店略有不同係 佢既手打檸檬茶係用一般常見既檸檬 即係黃色嗰款而不是香水檸檬, 可能因為本身係泰涼,相對飲落分唔到係邊款檸檬。 見到Menu上面有「海王檸檬茶」,睇番英文應該係黑加崙子味,有機會下次可以試下