2020-07-19 160 views
深水埗太子近幾個月進駐左多間cafe 其中一間就係Nomad🙆🏻‍♀️ (其實更近太子呢)餐廳晏晝可以飲咖啡 夜晚可以飲酒🍻係少有的Cafe x 居酒屋🏮室內設計走日式風格 又帶有點型格 幾有格調一入門就見到條打卡樓梯 除左可以影相之外 仲可以席地而坐 同朋友飲下野傾下計👌🏻.整體食物中規中矩 未有賣相咁驚喜🤭個人認為餐廳服務質素可以加強下店員態度偏冷淡 感覺唔算好friendly 亦不太留意到食客的需要 我同朋友都一度懷疑餐廳係半自助的😂 (當天店內客人不多的)如果唔洗排隊都可以一試 但要排隊就未必了.🔸蒲燒鰻魚漢堡配青檸鹽薯條 $128🔸賣相十分吸引 係店內其中一道招牌菜😎漢堡中間夾住條超長的鰻魚 十分引人注目!鰻魚肉質雖然不夠肥厚 但食落味道還是可以的內搭上酸甜爽脆的椰菜同埋少量蘑菇 口感不錯可能本身期望高 所以只係屬正常水準🧐青檸鹽薯條就同平時食嘅薯條差不多 比較普通~.🔸Flat white $45 (+$20)🔸點主食可加$20轉飲coffee/chocolate 好鍾意佢地用嘅陶瓷杯 美觀得黎仲帶有復古感覺 形狀都好特別🙆🏻‍♀️至於咖啡嘅味道 就不過不失吧
餐廳晏晝可以飲咖啡 夜晚可以飲酒🍻
係少有的Cafe x 居酒屋🏮
室內設計走日式風格 又帶有點型格 幾有格調

整體食物中規中矩 未有賣相咁驚喜🤭
個人認為餐廳服務質素可以加強下
如果唔洗排隊都可以一試 但要排隊就未必了
🔸蒲燒鰻魚漢堡配青檸鹽薯條 $128🔸
賣相十分吸引 係店內其中一道招牌菜😎
漢堡中間夾住條超長的鰻魚 十分引人注目!
鰻魚肉質雖然不夠肥厚 但食落味道還是可以的
內搭上酸甜爽脆的椰菜同埋少量蘑菇 口感不錯
可能本身期望高 所以只係屬正常水準🧐
青檸鹽薯條就同平時食嘅薯條差不多 比較普通~

🔸Flat white $45 (+$20)🔸
點主食可加$20轉飲coffee/chocolate