2019-01-23
晚上吃過飯後有D口渴,想飲珍珠奶茶個類,本來想去平時係旺中買開個間飲品店,但去到已經關左門(晚上10點幾咋),然後就諗起呢間長期都多人既Comebuy.去到前面得2個人等落單,雖然隔離好多人等緊野飲...其實都幾特別,可以先選茶底,再選要唔要加奶or 其他口味,最後再選口感。見到佢promote 緊由台灣直送芋圓,所以試厚奶烏龍小芋Q。落完order,諗住搵個位坐下,每次經過都見到呢間店好似Starbucks 有提供位坐,以為地方都幾大。點知原來得幾個位,完全冇得坐sad成間店裝修好文青,仲有提供茶俾你試,可惜我個陣已經冇晒乾淨杯(仲差D拎左D用過既杯..個牌太唔當眼啦)。比想像中等得奈,不停欣賞會噴煙既茶機,哈哈。等左好奈都唔見職員係後面拎茶葉,唔知係咪自動會入茶葉去部茶機呢杯野飲到手,即刻試啖,雖然已經叫左少甜,但可能奶有D多,第一啖個人覺得甜味同奶蓋過左D茶味。但次後都飲到烏龍茶味,都幾香。而小芋Q原來有地瓜圓,芋圓&地瓜圓真係細細粒,我覺得比平時食到既糯軟,唔係Q,係軟,未必個個中意。事實上而加周圍都有呢D茶店,真係唔係間間好飲。呢間不過不失啦~
去到前面得2個人等落單,雖然隔離好多人等緊野飲...