2024-09-23 150 views
其實近年都好少去西貢,不過突然有朋友搬左入去,我地又要做housewarming,就決定一齊去呢間西貢好出名嘅特色小店度食晚餐。一入到嚟,店員超級好禮貌,而且我覺得呢間餐廳嘅裝修都真係好cozy,好有人情味。我哋同店員溝通,先知道原來呢度最拿手嘅一樣嘢就係龍蝦意粉,佢話差不多每一台都會叫,所以我哋都話要一份,後來上枱食過先知真係好味,首先意粉嘅口感軟硬度剛剛好,另外就係所有啲龍蝦都有預先拆肉,食落真係勁方便,所以味覺上都覺得好味好多。日本王林蘋果沙律係一樣我自己要求要叫嘅嘢,因為我勁鍾意玉林蘋果,覺得佢香脆清甜。遲啲叫沙律菜亦都相當新鮮,食落去好爽口,超正。後來朋友都介紹食呢度法國雙色芝士pizza,因為知道我哋幾個人都勁鍾意食芝士,而真係冇失望,餅底嘅口感真係好chewy,而且芝士唔會係死鹹嗰隻,係食得出有層次感嘅。炸魚薯條美式就係我朋友介紹嘅,炸得好香脆,完全冇油膱味,絕對係外國食到嘅質素!