2023-01-15 80 views
自己一向都好鍾意去一啲有Cafe味道,又係西餐廳嘅地方食飯,呢一間餐廳價錢算比較平民,所以平時夜晚嚟食飯,我都覺得接受到。今晚我就叫咗一個燒澳洲安格斯肉眼扒250 gram,配上薯菜,作為我的晚餐。一開始嚟嘅餐湯,係龍蝦湯,配上餐包,龍蝦湯嘅湯味尚算濃郁。之後我叫咗一份小食:吉列炸蠔,特別欣賞佢嘅炸號係新鮮炸起,熱辣辣,咬落去嘅時候,有蠔汁爆出,唔會特別乾爭爭。之後就係嚟到主菜:肉眼安格斯, 250 gram,大大塊,我特別只是要三成熟,廚師控制得算幾好,肉汁保存得多,肉眼扒下面係薯蓉,所以薯蓉亦都會滲入左肉汁,外皮剪得香脆,整體而言不錯。最後我叫咗一份鵝肝多士, $88 ,但份量唔係特別大份,所以算係一款比較貴價的小食,但鵝肝充滿香氣,還算是不錯,唯一餐廳可以加強的是,可以配搭果醬比客人選擇。

一開始嚟嘅餐湯,係龍蝦湯,配上餐包,龍蝦湯嘅湯味尚算濃郁。

2022-12-22
$250 (Dinner)