2010-05-16
去左荔景返工﹐就發現了呢間位於屋村地區的小店﹐都係黎食餐晏仔啫﹐無咩要求啦﹐但食物水準竟然出乎我意料之外啊!!老闆超好人﹐每次見到我地就會免費送我地一碟魚皮﹐仲話唔夠食問我再攞啦﹐係呢啲小店除左食物之外﹐仲覺得多了一份人情味﹐感覺好好~牛腩撈麵‥好大碟﹐唔止一個麵餅﹐我總不能一個人完成﹐蠔油鮮味﹐但食到尾段就會太濃味﹐鹹左少少!牛腩沒有特別要求﹐隨便拿來的都係肥瘦適中﹐好腍好滑﹐以這樣的價錢﹐真係好抵食~雲吞炸醬撈麵‥炸醬份量依然多﹐甜中帶少少辣﹐雲吞都不錯﹐夠爽口又夠味道~老闆特別推介這裡的煎蘿蔔糕﹐見到隔離枱的﹐白矇矇好似無咩料﹐但賣$6就有兩大件﹐放上甜醬﹐第一啖放進口中﹐已經知道真係好野喎﹐雖然無料﹐但就充滿蘿蔔香﹐見到一絲絲蘿蔔﹐果然不錯的推介啊要去呢度記得係荔景A2出口﹐上樓梯﹐由美心快餐向前直行﹐去到賢麗苑就見到了!有雜誌推介這裡﹐推介白灼墨魚鬚﹑豬膶粥等