2008-05-29
和我親親的同事們幽會和補祝生日所以想揀個比交好既地方食飯。做了research提早兩天前就訂了檯和已經想好食乜!小店在當日打電話來confirm booking﹐ 這動作很好一來remind到個客﹐二來小店能能estimate到當晚會有多小人來。去到店鋪細細但很cozy~ 樓梯也沒有大家described得咁恐怖﹐只係現今年輕人少運動個個行到喘晒氣 XD牛油果軟殼蟹卷: 這個很美味~ 普通的軟殼蟹圈上佈滿蛋黃醬和蟹子再配上香口既蟹和軟軟的牛油果真的令人回味!!豆腐鰻魚天婦羅: 個樣好靚﹐個combination幾得意﹐ 但個人覺得試過就可以了~ 各人喜惡不一嘛!自製雞肉丸 x 2: 但這個還可以的﹐由軟骨和肉打碎再做肉丸﹐覺得南蠻亭同登隆街個間好食d。 串燒和牛舌串燒 x 2: 這個又夠香又爽口!! 再配上mustard很正!!什菜魚湯窩 + 烏冬: 湯底濃厚﹐好多菜和豆腐。 很健康啊~~ 無幸試佢地既魚生因為當晚個個身體都唔係咁好﹐ 但下次我一定會試下!!service唔錯會不停添茶和收碟﹐ 但有位姐姐黑口黑面(但仍保持到最低線禮貌)。我諗佢地真係太辛苦﹐因為佢地當晚係full h
做了research提早兩天前就訂了檯和已經想好食乜!
蟹和軟軟的牛油果真的令人回味!!
各人喜惡不一嘛!
街個間好食d。
我諗佢地真係太辛苦﹐因為佢地當晚係full house﹐ 但全是訂檯客。 一路吃一路
見到walk-in客禁鐘但無檯所以全部都無得留低! 一檯走又一檯來~~