2019-06-10 1186 views
本人唔係成日飲早茶,最常幫襯就係都係同樣係旺角區既點點心。同果間比,呢間算係比較傳統果種飲茶。早市六折,星期日加一蚊,另外加12%服務費。一入黎,見到d餐具都幾新淨,本人覺得加分。點左個$16既北菇蒸雞飯,份量唔多,細細碗,岩岩好可以留返d quota食其他點心。跟住黎既係煎芋頭糕,雖然我覺得好乾,我女朋友點辣醬食話好正,勁多芋頭。第三樣係我每次飲茶都必叫既奶皇包。呢個奶皇包有驚喜!本身expect佢只係聲稱流沙,點知入面真係勁流沙,奶皇涵足,入面仲有旦皇粒,好癲!最後既係灌湯餃同燒賣,兩樣點心都唔差,本身對灌湯餃無特別鍾情,之前係第二間食過好難食,有泳池氯水味,至少呢到無,我已經收貨。上面仲有少少魚翅,唔食魚翅既朋友就要注意啦。總括黎講唔差,上菜慢左d,但食物夠熱,而且素質同價錢相稱,岩晒咁岩口痕想飲茶既食客。

小型北菇雞飯
芋餅(?)