2023-06-13 63 views
入左青衣搵朋友食飯聚下舊,其實之前都聽過青衣有美食沙漠之稱,所以係無乜期望之下去入左間韓燒。但估唔到,癲覆左我對青衣美食沙漠的誤解。呢間韓燒韓燒餐前小菜全部都係可以免費refill,選擇都唔少,有泡菜、芽菜、海帶、醃蘿蔔、生菜、爐邊蛋、芝士粟米等等特級牛肋骨食得韓燒,牛肋骨就當然係必叫啦,呢個牛肋骨不得了,大大舊,食落真係啖啖肉,好有牛香,傳統韓式食法一塊生菜再加小小配菜,個口感就會唔同左,同埋食落無咁油膩炑八厚切五花腩 小小插曲,以為都係用網燒,點知一放落網度,店員就走過來話五花腩一定係用鐵板燒,結果店員仲好細心幫手燒埋,五花腩最perfect食法係一定要係埋配菜一齊食,咁先唔會油膩月見韓牛前胸肉見到餐牌寫住月見,但又用韓牛,少有的日韓混式食法,唔好以為得4大片,但牛肉真係超高質,可以話係值回票價韓國醬油蝦配紫菜飯醬油蝦用ge蝦望落唔係一般用的海蝦,應該係用刺身蝦,本身唔係太好韓式生食食法,但估唔到呢碟醬油蝦令我有改觀,單食唔會腥,同埋撈埋飯食,真係一流
特級牛肋骨
炑八厚切五花腩