2022-11-17
🎐🎏日本🇯🇵情懷~惠比壽🤩。 餐廳🍴晚巿都有套餐,第一次嚟,決定單點,可以試多幾款😋海膽黑松露茶碗蒸 ~ 賣相幾靚,好鍾意佢套器皿,好靚🌸。 兩款食材都係我鍾意食既,香噴噴嘅黑松露,配搭海膽,加埋滑稽稽,熱辣辣既蛋,好抵食👍🏻🍙燒明太子飯團🍙 ~ 好鍾意試唔同餐廳既燒飯團🍙,仲要有餡嗰啲,今次都係揀最愛既明太子,🍙外脆香口,口感有啲似食緊飯焦,裡面就係濃郁既明太子味😋日本燒地雞溫泉玉子丼🥚~ 🪨 石鍋飯系列,同煲仔飯近似,有飯焦,最好就係有保温效果☺️,燒雞好入味,好滑,加埋蛋漿,口感一流😋🍢🍱燒雞盛合 Chicken Feast 有5款雞串🍢:免治雞肉串、雞腿肉、雞翼、雞膝軟骨、雞胸軟骨🍢。 雞翼唔會太乾身,啲肉仲好嫩滑,比起之前去其他店舖食,呢度真係比較好味😋。 雞髀肉🍗就係啖啖肉,連雞皮一齊食,又香又滑👍🏻。 叉燒拉麵🍜 ~ 叉燒又係好腍好入味,湯底不錯,清清地👍🏻呢度既生啤係Suntory Draught Beer 🍻 ,叫700ml 抵啲,大大杯🍺,慢慢坐,慢慢飲🍻店舖晚巿相對少人,可能🤔位置問題,我哋都係機緣巧合見到🤭。 到達後都有一堆客人,應該係早嚟食早走,又無第二輪反
叉燒拉麵🍜 ~ 叉燒又係好腍好入味,湯底不錯,清清地👍🏻
店舖晚巿相對少人,可能🤔位置問題,我哋都係機緣巧合見到🤭。 到達後都有一堆客人,應該係早嚟食早走,又無第二輪反枱客,場面到8半已經有啲冷清🫣。 其實呢度既食物係有水準嘅,坐卡位都好舒服🛋,🤑價錢就見仁見智,我覺得還可以接受😉,下次一定會再嚟食過🤗