2017-06-11
自從好運個師傅唔喺度之後,喺觀塘要搵返啲可以叫餸食飯嘅地方就真係少之又少。但係我嘅同事每一日都會打電話過去好運度問個師傅返嚟未,今日又比佢問到話個師傅好似返咗嚟喎,又去咗望一望,咁點知又係食閉門羹。所以就去咗呢一間平時有見過,但係冇入過去嘅太爺雞度試吓啦。呢度除咗有午市嘅快餐之外,都可以叫餸食飯,咁我哋咁多人,梗係叫餸食飯啊。附送幾碗餐湯,但係就真係唔得啦,一定係溝左水,味道非常之淡。首先就係呢叫咗半隻太爺雞,個份量都幾好,雞嘅肉都好飽滿,而且個雞肉好滑 ,真係幾好。味係豉油味,但係又唔會太咸,甜甜地。黑椒牛仔骨嘅火候就真係十分之夠,一食落去就感覺到黑椒嘅辣。但係唯一就係唔係甘熟,因為有啲牛仔骨接起左,嗰啲位接觸火嘅位置比較少,所以呢就偏生。菠蘿生炒骨個人覺得啲味道幾好,酸酸甜甜,咕嚕肉嘅脆皮都做得幾好。但係同事就啊個味道就一般,可能各有各口味啦。鮮魷炒勝瓜都幾好,除咗勝瓜之外仲會有黑木耳同埋蘿蔔,魷魚有口感,有鑊氣。但係最唔好嘅就係佢啲白飯都要繼承$12.1個所以埋單就要差唔多$90.1個人。雖然味道幾好,但就太貴了。