2014-12-28 1668 views
沿住西環跟向上行, 突然發現一間特式小店。店內煮的和落單的都係一個人負責, 有點登佢辛苦呢! menu上的dessert都算多, 當中以班戟最出名吧, 我就揀左raspberry配strawberry及chocolate icecream。由於係即叫即整, 整班戟時好香呀! 使人胃口大增! 雖然都要等一陣, 但既然係即叫即整, 等下都冇所謂啦!佢有一款係用筒上, 一款同碟, 我堂食的當然選擇了on plate。甜品賣相唔錯, 廚師把一大片pancake摺成角, 再把raspberry整齊的排上, 仲有movenpick雪糕。由於每款材料都係新鮮, 味道很難會差。可能會筒食的話感覺會較特別。廚師態度親切, 這會加不少分的, 建議menu上可加多些不同款式, 或該顧笿自行配搭不同食材。雖然甜品店已經用左雪糕班戟做賣點, 但還未算很特別。廚師可考慮以一款班戟作為小店的signature, 可能加上較多食材或加大份量, 去增加班戟GIMMICK既效果。

raspberry伴strawberry醬及朱古力雪糕
2014-12-24