2021-10-11
今日同朋友一聚,選擇左呢間近近哋地鐵站嘅西餐廳。入面嘅裝橫唔錯,有情調又有一點復古味。感覺幾chill。一人叫咗一個set lunch。除咗一份餐之餘,仲包咗個沙律吧同特飲。價格同一般西餐廳差唔多,不過就會有加一收費。先講沙律吧,有唔同醬汁可選,千島醬、黑醋、檻欖油。啲粟米好甜,但係啲椰菜就有啲啲黑。特飲有洛神花、香茅。仲有一個湯嘅。但係我地太晚去,未試得切,staff就好快手收拾晒。如果大家去,記得早啲去,14:30後就無咗個沙律吧。感覺有啲唔抵。講下個主菜啦,我要左個西冷牛扒。都幾厚,大約有一節手指咁厚。肉質厚實,唔知係咪我問題,個燒汁有啲苦味...個薯蓉好出色,好甘甜。總結一下,個環境唔錯,地址嚟講唔近商場感覺好寧靜。如果想放假chill下可以揀呢間。不過就唔好叫扒食啦,叫意粉嗰啲應該ok。今次就支持下社企,始終經營都唔容易。下次都會再嚟就一係早啲,一係晚啲食個tea。叫啲無咁易伏嘅嘢啦。就係咁!完。
入面嘅裝橫唔錯,有情調又有一點復古味。感覺幾chill。
一人叫咗一個set lunch。
除咗一份餐之餘,仲包咗個沙律吧同特飲。
價格同一般西餐廳差唔多,不過就會有加一收費。
個薯蓉好出色,好甘甜。
就係咁!完。