自己一路都好鍾意去唔同地方度食High Tea,今次特登嚟呢度,主要係因為想試吓由蠔吧整嘅High Tea,我覺得呢個係最大嘅賣點;先唔去評論好食唔好食。整餐食完,埋單果下$700有找,算係可以接受的範圍。餐廳係以一種工業風設計,$298一個下午茶嘅Set,兩杯香檳同埋兩杯咖啡;價錢來講,我都覺得算係OK。英式茶點共三層:第一層係熱食,Medium Well的牛肉漢堡,燒得尚算不錯;但肉汁略嫌不足,建議可以加入例如BBQ source或燒汁豐富口感;煙三文魚魚油豐富,配香檳🍾餘韻無窮;哈密瓜再配上Parma ham,鹹甜交集,取中庸之道,不甜不膩。第二層搭配士多啤梨醬窩夫、馬卡龍同埋朱古力Brownie,Brownie有好豐富濃郁嘅Texture,係其中一個令人回味的糕點;底層有法式焦糖燉蛋、Apple Crumble,都有好濃厚嘅Texture,Apple Crumble有豐富嘅糖漿,內裏有豐富果肉,甜度十足。

2023-04-15
$200 (Dinner)