2016-01-26 2901 views
悠閒的星期天, 尖沙咀處處都是人, 到食飯時間, 選擇到朋友介紹的意大利餐廳 - Petit Deli, 很方便在K11附近。未知會唔會無位, 都係預約比較好!一入到餐廳 , 地方雖然有點細但入面既裝修, 佈置, 或是座墊都有心機, 配合暗暗的燈光,氣氛的確不錯, 令人感覺放鬆, 無論拍拖二人世界或是一大班朋友都可以, 當然會有少少嘈啦。揀野食啦, 服務好好的侍應就俾左部IPAD, 原來係用黎點餐既, 係IPAD 你可以好清楚咁睇到你想食既野係點, 圖文並荗, 好方便, 食物既相仲好吸引,令你好想樣樣都試=P最後我地揀左煙三文魚沙律, 自家制寬條麵配海虎蝦芝士蕃茄汁, 黑松露野菌薄餅, 自家制凍檸檬茶煙三文魚沙律 - 味道清新, 三文魚配上沙律菜, 菠蘿, 紅菜頭 ,作為前菜不錯!自家制寬條麵配海虎蝦芝士蕃茄汁 – 黎到當然要試下自家制寬條麵,個人覺得蕃茄味唔夠濃, 但淡淡的蕃茄汁加芝士配上彈牙闊條麵, 仲有煎得好香既虎蝦, 很好味!黑松露野菌薄餅- 一定要食, 黑松露好香, 野菌口感豐富, 餅底是人手製作,厚度適中帶點脆自家制凍檸檬茶 - 我諗係懶人最愛, 因為唔洗"吉"檸檬=P 淡

自家制凍檸檬茶 - 我諗係懶人最愛, 因為唔洗"吉"檸檬=P 淡淡檸檬清香, 唔酸, 清清地

Petit Deli係尖沙咀係一個不錯既選擇!
Other Info. : 黑松露野菌薄餅,自家制寬條麵配海虎蝦芝士蕃茄汁
2016-01-17