2022-02-13
咖啡唔係我杯茶,但我偏偏鍾意嘗試不同咖啡小店😂,因為我不喜歡集團式嘅copy cat ,全部一式一樣毫無驚喜。上次揸車嚟到呢間咖啡店,點知冇位泊車,所以放棄冇食到。一直耿耿於懷!昨天是二人限聚令的星期六,心想應該冇乜人,點知嚟到都係要排隊🙀🙀。由錦上路西鐵站步行至咖啡店大約15分鐘,想不到地點偏遠都有咁多人專程幫襯。餐廳分為兩邊,左手邊一間座位較多,而右邊一間是付款櫃檯另有數個座位,餐廳是先付款形式的。環境雖然放假,但係出入口的趟門不順,好嘈🙉🙉⋯⋯實在破壞晒寧靜嘅氣氛。希望店主好好改善!食物方面要比個讚,拖鞋包有驚喜,暖暖脆脆的👍🏻,炒蛋都是濕潤的,如果多一點沙律菜就更好❤️!由於本人要飲咖啡,所以點了凍朱古力和芝麻latte ,不過不失吧!驚喜是送上幾粒嘅果仁都幾脆😂👏🏻👏🏻由於食物質素不錯,所以都追加左甜品,點選了千層蛋糕(味道OK啦,下次可以試另一款)。最後忍不住都叫咗杯咖啡試吓🤣🤣咖啡味道偏酸,果然不是我杯茶,但價錢相宜試一試打個卡也無妨😹整體來說是一間不錯的小店,可回頭再食之選👍🏻!
餐廳分為兩邊,左手邊一間座位較多,而右邊一間是付款櫃檯另有數個座位,餐廳是先付款形式的。環境雖然放假,但係出入口的趟門不順,好嘈🙉🙉⋯⋯實在破壞晒寧靜嘅氣氛。希望店主好好改善! 食物方面要比個讚,拖鞋包有驚喜,暖暖脆脆的👍🏻,炒蛋都是濕潤的,如果多一點沙律菜就更好❤️!
由於食物質素不錯,所以都追加左甜品,點選了千層蛋糕(味道OK啦,下次可以試另一款)。最後忍不住都叫咗杯咖啡試吓🤣🤣咖啡味道偏酸,果然不是我杯茶,但價錢相宜試一試打個卡也無妨😹 整體來說是一間不錯的小店,可回頭再食之選👍🏻!