2019-03-22 150 views
好耐無食台灣野, 放工時突然想茶木, 就去食過晚飯罷。  雖然唔多人排隊,但就最唔鐘意係門口排隊,拎飛係比較文明的做法,可惜茶木仍然係落後…. 好在, 等左15分鐘左口已經入坐, 見到餐牌好靚,好夢幻的感覺。  由於唔係太肚餓, 只係點左梅子豆乳燉肉排,蚵嗲肉碎泡飯, 愛爾蘭冰咖啡, 萍果無花果御茗寜茶。  梅子豆乳燉肉排好入味,肉身好淋,D 梅子豆乳汁甜酸度啱啱好,好開胃; 蚵嗲肉碎泡飯都唔錯,蠔仔本身唔”腥” ,湯底有鮮味,可以encore! 愛爾蘭冰咖啡比較甜,萍果無花果御茗寜茶就加入3隻無花果,6-8小塊萍果,但茶味好淡,味道一般。
2019-03-12
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 梅子豆乳燉肉排