2016-11-06 398 views
見到呢間飲品開咗大概兩三個月都未飲過,今日食完飯經過我就諗住試吓飲一杯,平時我都係飲珍珠奶茶比較多,但係今次去到見佢有好多唔同嘅海報喺度,介紹好多特色飲品。所以我就問咗佢有啲乜嘢比較特色嘅飲品,佢就推介左呢一個芝士抹茶飲品,有凍飲同埋熱飲,都可以自己揀多冰,小冰,多甜,少甜等等。原來佢呢個飲品有一個特色嘅飲法,就係先唔好用飲管飲,就咁打斜飲一啖,飲落去第一啖嘅感覺就係有啲鹹鹹地嘅芝士,之後就係綠茶香加鮮奶味,有兩種層次感。值得細味。之後就可以攪勻來飲,同一般嘅綠茶鮮奶味一樣,但係有一種鹹芝士味滲出。飲完之後都唔會有好渴感覺,亦都唔會有我最怕嘅綠茶苦味。最緊要係無嗰種用綠茶粉沖出嚟嘅分層唔均匀。呢到飲嘅係好軟滑,好評!