2021-08-13
7月下旬嘅staycation第二天早上就係君悅咖啡廳,享受一個環球自助早餐。雖然未能坐近窗口位置,不過窗外亦無特別景色,只係比較光猛一啲。周圍亦都整潔乾淨,而且服務態度非常好,好有禮貌。先嚟試試包點,感覺新鮮但欠溫暖,印象一般,牛角包不錯除咗牛角包外,眼見現場比較受歡迎竟然係蝦餃燒賣,所以都趁有剩,就攞嚟試吓,果然好味,唔怪之得咁搶手。望見側邊有其他點心,順便試試,亦覺得好味,似乎在咖啡廳嘅中式點心竟然係一個驚喜。由於我喜歡食冷麵,所以又試吓,不過就比較平平無奇。不過附近有不同嘅果汁值得一提係上湯雲吞,湯底及雲吞十分出息。早餐又會有星洲炒米,真係食晏少少都可以當埋午餐食,不過,佢又真係好好食。甜品我就欣賞自家製乳酪,有益又健康。除以上點提個幾樣,其他都有常見嘅自助早餐食品,例如,腸仔、奄列、沙律、煙肉等,在種類方面都算多,早餐一樣食一件都一定夠飽。
先嚟試試包點,感覺新鮮但欠溫暖,印象一般,牛角包不錯
甜品我就欣賞自家製乳酪,有益又健康。