2021-02-07 5439 views
桔梗姊妹店Lagom Kaffee開左係牛頭角,面積有成8700呎,超大空間呀,仲有落地大玻璃,光感十足,非常開揚由於呢度地方夠大,店內設有炒豆機,餅房,保證咖啡豆同麵包都夠新鮮鮭魚、牛油果、香草三文治煙三文魚唔算好咸,上面有d魚子,軟芝士,味道上層次更多,隻溫泉蛋同牛油果醬係塊包既moisturizer,整體味道同賣相都不錯台北燉牛肉意粉燉牛肉又嫩好淋,個醬汁有微微麻辣,好有台灣風味,個辣度係唔食得辣既朋友都可以食到,幾有驚喜培根蛋奶意粉醬汁好creamy, 仲有隻溫泉蛋,加上培根,就是一貫carbonara既造法全日早餐有香腸,培根,煎雙蛋,蘑菇,沙律菜,麵包,份量都唔少紅豆麻糬、抹茶、柚子窩夫抹茶窩夫茶味香濃,入面夾住麻糬,咬落有d煙韌,但最突出的要數到個柚子雪糕,酸酸甜甜,同抹茶窩夫夾埋一齊食真係好好味之前食過桔梗覺得唔好食,所以對Lagom都無咩期望,食後我覺得味道係比桔梗出色,不過真係好多人,所以都唔敢hea太耐,食完就閃了

全日早餐
有香腸,培根,煎雙蛋,蘑菇,沙律菜,麵包,份量都唔少