2009-03-15 5 views
四點幾上完堂,宅男同我都超級肚餓,就去食一個early dinner因為仲係tea time,姐姐見我地想食咩都猛推薦我地食tea set,無因為想賺多D錢而由我地,好均爭啊!但係我地實在太肚餓,所以拒絕左佢的好意上次覺得意粉唔好食,今次改叫肉類試試叫左兩個餐:西蘭花湯:鐘意上次的碗豆湯多D,今次有D曦,不過有粒粒西蘭花,也不錯~garlic tosat:今次除左garlic外仲加埋肉桂,更加香呢!而且烘得外脆內軟,好好味呀!白汁三文魚意粉:宅男對門口的外賣白汁三文魚意粉有興趣,姐姐就叫佢點set dinner的香草三文魚意粉,仲主動幫佢改返做白汁,好好人啊!這個sauce比香草汁濃多了,終於唔似係食皂水意粉,不過我都係嫌唔夠濃味,但係宅男覺得好味~雙層芝士漢堡扒配飯:不愧係廚師推介呢!漢堡扒好高好大(仲高過飯!),牛肉唔會整得老(仲有D紅),所以唔韌,可以做到皮脆內淋的效果,仲有大大塊芝士融埋入去件漢堡扒度,超級好味!個汁係磨菇汁,夠晒creamy(點解意粉唔用呢種汁?),仲有芝士味,飯的size就比較細,不過女仔食就好夠~果然肉類係好味D!朱古力香蕉蛋糕:其實係brownie,佢整

上次覺得意粉唔好食,今次改叫肉類試試
叫左兩個餐:
朱古力香蕉蛋糕:其實係brownie,佢整返熱加埋朱古力醬先serve俾我,所以好軟熟!用朱古力layer包住朱古力蛋糕,所以朱古力味更濃,反而無香蕉味,超級好味啊!
薰衣草蜜糖蛋糕:呢個蛋糕個texture比較散,也比較乾身,我唔係好鐘意呢種texture,不過個蛋糕好香薰衣草味,好fresh呢!overall都幾好味呀!Rose的cake質素真係好穩定,我試過咁多種都無一種覺得唔好味!
凍朱古力:好難飲!因為佢係熱朱古力加冰,上凍下熱,極怪!
朱古力奶昔:我覺得佢先係朱古力!因為佢朱古力味好濃,而且好滑好creamy!
Rose的肉類同cake真係好好味!下次我要食鴨胸!
滿$50又有印仔吸,我下次可以有免費蛋糕食了啊!
雙層芝士漢堡扒配飯
白汁三文魚意粉
薰衣草蜜糖蛋糕
朱古力香蕉蛋糕
凍朱古力(冰火交融)
朱古力奶昔
2009-03-14