2015-04-28 942 views
九龍城呢個地方真係好特別,地方細細,搵食既地方多多,買野既地方又有,街市又好行,所以我呢個C9最近都好中意黎呢個地方。今次,約埋幾個C9去九龍城食大排檔海鮮。去到門口,見到有好多海鮮放左係門口,而且望落好光鮮,呢到真係大排檔?入到去,好乾淨,牆上有好多推介菜式既相片。侍應都好有禮貌,最有趣既係佢地著既制服上面寫住小二,哈哈。最後我地四個人,點左五個餸,有海鮮,有菜,有肉。蛋家佬炒蜆($78),炒得好香,又惹味,最重要食落無沙,而且蜆肉都好肥美。少少辣,食完一隻又一隻。海鹽手插蝦($198),八隻蝦用竹簽串好後,一隻隻插起,用錫紙包住,錫紙外仲有大量海鹽,打開錫紙,好香既海鹽味傳出黎,每隻蝦都好大,沾上左炸蒜,辣椒等,好香口既避風塘滋味,蝦,好新鮮殻好脆,肉好甜,而且仲好彈牙。銀山火焰桶蠔($288),一上枱,就俾佢既火焰吸引住,錫紙入面包住既桶蠔,每隻都肥大肉厚。咬落鮮甜肥美,而且好香既酒味,食落仲甜甜地,真係想食完一隻再一隻。蜜桃冰梅骨($98),賣相好精緻,冰梅骨炸得好甜,飲落甜甜地,不過無梅味,加上芝麻,更香口呀!立體3D芥蘭($88),見openrice好多人都有試過,而佢又講
今次,約埋幾個C9去九龍城食大排檔海鮮。
去到門口,見到有好多海鮮放左係門口,而且望落好
最後我地四個人,點左五個餸,有海鮮,有菜,有肉。
蛋家佬炒蜆
海鹽手插蝦
銀山火焰桶蠔
蜜桃冰梅骨
立體3D芥蘭($88),見openrice好多人都有試過,而佢又講到立體咁得意,當然要試試佢。其實我都係唔明點角佢叫立體3D芥蘭,不過味道方面真係好好,芥蘭既葉炸脆左,再加上惹味既肉碎,真係prefect match。而芥蘭既莖部好翠綠好甜,讚呀!
立體3D芥蘭
呢間餐廳既服務好好,而且價錢又唔貴,咁樣一餐都唔駛200蚊位,而且仲坐得好舒服。
另外仲有一個細心位,係近門口位置有個自助充電區,餐廳除左可以幫我地個肚充充電仲可以幫電話。好sweet 呀!
2015-04-27
$200 (Dinner)
蛋家佬炒蜆
海鹽手插蝦