住喺港島嘅我其實好少過去九龍城食飯,今次專登過去係為咗小朋友鍾意食芝士龍蝦伊麵,呢間舖頭望落去唔係好大原來仲有2樓,我哋今次就係上咗去佢哋個2樓嗰度食飯。我哋一共有六個人,咁我哋就叫咗芝士龍蝦伊麵,薑蔥桶蠔,羊腩煲,蒜蓉蒸蟶子,黃金鮮魷,同埋一個清炒時菜個芝士龍蝦伊麵個汁好濃,亦都好重芝士味,啲龍蝦都好厚肉,起碼唔使擔心每人分唔到一舊龍蝦,因為嗰伊麵索晒啲芝士,小朋友都食咗兩碗,最尾我哋仲加多左個伊麵底,等個小朋友可以食得盡興啲。個桶蠔都唔錯,隻隻都好大隻,啲薑蔥吸收晒啲味,就算煮完之後啲桶蠔都唔會縮晒水,同埋唔會好腥,食得出個質素都幾高。因為屋企人鍾意食羊,所以專登叫多左個羊腩煲,個羊腩煲嘅羊腩幾鮮嫩,配上枝竹,冬菇同馬蹄,炆到好稔好入味,羊肉冇乜羶味,肥瘦都好適中,湯汁好濃郁,幾惹味。而個蒜蓉蒸蟶子幾新鮮,係下面個魚缸撈上黎,蒜蓉同粉絲蒸到啱啱好熟,蟶子肉又彈牙又鮮甜,蒜蓉個味滲曬入蟶子入面 ,而蟶子嘅鮮味比粉絲充份吸收,幾唔錯黃金鮮魷用左鹹蛋黃同鮮魷炒出黎,鹹蛋黃的鹹香和鮮魷嘅甜都幾襯,一口接一口

芝士龍蝦伊麵
薑蔥桶蠔