2021-12-28
酒店地下屹立不倒嘅人情味小店,住hall嗰時諗唔到食咩就會去食,就算而家冇hall住,肥西都會專登返去食🥺👅糖醋排骨麵 ($59) 8/10呢間嘅糖醋排骨係cls 咁好食,仲要成大碟熱辣辣咁上😗炸粉厚度剛剛好,仲要啲排骨有肉唔鞋,keep到些少肉汁。淋上黑醋味濃嘅糖醋醬,但完全唔影響排骨嘅香脆,一啲都唔油膩,我願意就咁叫一碟自己啪晒佢🥲講返碗麵,唔好以為佢睇落好清,但紅燒湯底夠味,啲麵幼身得嚟都有啲咬口,不過浸得耐會變淋,記住快啲食~👅雞絲粉皮 ($38)7.5/10海量超濃花生味嘅麻醬,晶瑩剔透嘅滑嫩粉皮,加埋雞絲同芝麻,真係難啲唔好食🌞如果雞絲可以多啲同滑啲就更好,不過要讚啲粉皮厚薄均勻夠爽口,唔似出面個啲淋到河粉咁🌚👅肉絲春卷 ($26) 5/10係到食過唯一一樣伏嘢🤡又油又少餡,廢事嘥口水講佢,總之唔好嗌🙏🏼👅冰豆漿 ($8) 7.8/10大杯順滑好飲唔甜,不過點都好,食麵飲凍豆漿是常識吧?👅總結肥西食過無數次嘅經驗,最好食嘅麵絕對係無咩人講嘅蔥油拌麵,好多人都推介嫩雞煨麵,但creamy 嘅奶白湯底肥西唔喜歡🥲仲有大排麵嘅排骨都正!!____________________
👅糖醋排骨麵 ($59) 8/10
👅雞絲粉皮 ($38)7.5/10
👅肉絲春卷 ($26) 5/10
👅冰豆漿 ($8) 7.8/10
大杯順滑好飲唔甜,不過點都好,食麵飲凍豆漿是常識吧?
_______________________
鋪位唔大,位唔多,但全部四方枱夠大,坐得唔會太舒服但未於迫,繁忙時間就預咗要搭枱㗎啦😌細細聲講句廚房煮飯個男人好charm,落單姨姨巧nice,希望到六十歲仲可以嚟食,Amen🙏🏼