2023-12-06 19 views
海鹽焦糖泰式奶茶呢杯奶茶真係好正宗而且比例岩岩好,唔會搶味而且飲落好幼滑,加埋海鹽焦糖既咸甜口感同埋好濃厚既奶泡,鍾意奶茶既一定要試!泰式牛肉船麵呢個價錢上貴少少但上到台就明,因為真係有好多配料而且用料宧係好頂級,牛肉完全唔肥但係肉質都較嫩滑又冇筋,牛丸都好多汁彈牙而且配合埋船麵湯底一齊食真係好夾,食完都飽左8成! 所以其實都算係抵食,即使係牛柏葉都係好濃牛味又爽口,唔馬虎!泰式小食拼盤拼盤有齊哂我地想食既野,跟埋沙嗲醬同埋泰式辣醬,基本上所有野都係新鮮即整熱辣辣,特別係串燒係燒到岩岩熟,加埋沙嗲醬超滿足! 豬頸肉亦都整得爽口唔油膩!芒果軟殼蟹米紙卷軟殼蟹超大隻而且放係面真材實料,好過好多泰式餐廳放埋入米紙卷入面,淨係食到少少蟹肉。整體清新而且軟殼蟹新鮮即炸夠哂熱,層次感一流。泰式奶茶朱古力布朗尼配雲尼拿雪糕因為奶茶太出色既關係我地決定再叫多個泰式奶茶既甜品,茶底照舊好出色而佢既布朗尼都好重朱古力味又唔會太甜,食落好滿足而且唔會好漏!
海鹽焦糖泰式奶茶

泰式牛肉船麵