呢間居酒屋已經係我嘅check list入邊好耐了,之前係睇threads, 成日見到有人推介,話佢個牛舌係世一,一直都好想試,今次朋友話想食日本嘢,就過咗嚟食。首先,一入到悄悄食堂,大家都覺得個氣氛好正,有種去咗日本嘅感覺,我哋都專登等咗陣,為咗坐榻榻米位。😂之後店員都會過嚟同我哋介紹個Menu,見個Menu都有心,會定時出啲期間限定,又會有Crossover Menu,有啲嘢食要提早訂定。食物方面,🌟牛舌: 呢個係重頭戲,牛舌厚得來中間仲係好粉嫩,表層燒到有啲焦香,係幾好食,不過未去到世一 (其他居酒屋有食過我認為更加好食嘅)🌟沙白:大隻鮮甜,連啲湯都可以飲埋,不錯不錯。🌟燒飯團: 外面燒到好香口,裏面包住蛋黃,簡單但又好好食嘅一款嘢食,必嗌!🌟柚子燒茄子:呢樣係全晚最驚艷嘅嘢食,茄子上面放咗層柚子去燒,有少少焦糖嘅感覺,估唔到柚子同茄子嘅味道咁夾,呢樣係我會想再食嘅嘢食!🌟炸雞: 炸雞就普普通通,都算大份同入邊都keep到啲肉汁,但未去到好好食。🌟燒和牛:好嫩滑又好Juicy,勁有肉汁,feel到係個口入邊爆出嚟,係略嫌價錢有啲貴,要三百幾蚊一份🥺🌟吞拿魚炊飯:正正常常,食完已經

食物方面,

🌟沙白:大隻鮮甜,連啲湯都可以飲埋,不錯不錯。

🌟炸雞炸雞就普普通通,都算大份同入邊都keep到啲肉汁,但未去到好好食。

🌟吞拿魚炊飯:正正常常,食完已經冇咩印象🤣

🌟抹茶撻: 口感豐富,抹茶味道好濃,見佢好似係同啲甜品舖合作,不過70幾蚊都好細件,唔係幾抵😶‍🌫️

總括而言,悄悄食堂價錢係貴咗啲,普通一杯酒都要百幾蚊,但整體評分都高,如果同朋友嚟相聚,的確係氣氛好嘢食唔錯嘅好地方!🌟🥰