2024-01-07
又想食韓式炸雞,即刻諗起李家。因為我哋4:30去到,唔係繁忙時間所以可以揀位坐。我哋坐咗喺卡座。店內燈光柔和,播住K-Pop,好有韓feel.酸蘿蔔(贈送):蘿蔔粒爽口,冇苦味。酸度適中,好開胃。沙律椰菜絲(贈送):椰菜絲切得好幼,新鮮爽脆。有骨半半炸雞(原味+甜辣味):炸粉好薄,外層炸得鬆脆。肉質嫩滑多汁。原味就食到雞味多啲。而甜辣味,就啱晒重口味嘅人,醬汁充滿韓國風味。我就鍾意原味多啲,而朋友就鍾意甜辣味。所以真係人人口味唔同,但呢個半半炸雞就滿足晒我哋兩個嘅願望。鐵板燒牛仔骨:食物上枱嘅時候咋咋聲,冒曬白煙,即刻胃口大開。牛仔骨經過醃製,甜甜鹹鹹的。牛肉嘅部份好易咬開,到貼近骨位置嘅部份既筋位就好有咬口,一件肉有兩種口感。辛辣麵:時間控制得好,唔會好林,有咬口。入邊仲有一隻同麵一齊煮熟嘅蛋。配埋香蔥同泡菜,再加埋用鐵煲原個上,夠晒韓式風味。韓國罐裝飲品-菠蘿汁及橘子汁:兩款都係甜甜酸酸,好啱食咗咁多肉嘅我哋。
又想食韓式炸雞,即刻諗起李家。
酸蘿蔔(贈送):蘿蔔粒爽口,冇苦味。酸度適中,好開胃。
沙律椰菜絲(贈送):椰菜絲切得好幼,新鮮爽脆。