荃灣做中心點覓食真係一流,今次我frd帶我食依間係荃灣廣場既泰國菜摩登堂,老實講泰國菜一直比我感覺都係唔太抵食🥵 但依間真係喜出望外,所以一定要寫食評紀錄低🤭🇹🇭🔥黃咖哩脆皮軟殼蟹 $138 (+$28 兩件蒜蓉包)打頭陣係我最愛既黃咖哩脆皮軟殼蟹😍軟殼蟹炸得金黃酥脆,外層香酥既脆皮,大大隻份量好足夠。而黃咖哩醬汁濃郁香辣,香噴噴既濃濃咖哩香味,仲有翠肉瓜,雞比菇,紅蘿蔔,口感豐富😋 嗌左夾件蒜蓉包蘸咖哩汁食~好開胃🤣 佢仲有個火幫手座熱,食到最後都仲熱架🔥🔥曼谷醉貓炒金邊粉 $128金邊粉經過炒熟,配上各種新鮮嘅蔬菜同海鮮,味道鮮香,口感彈牙,超大份好飽肚😁而且加入咗泰式醬汁,帶有酸辣同微甜嘅風味,材料有豆乾,冰鮮蝦,新鮮蝦,雞蛋,洋蔥,每一啖都充滿層次🤤 不過由於份量太大,食到最後有dd 乾身~🔥手工無骨海南雞 例牌 $88兩個人食例牌剛剛好,雞肉超嫰滑,雞皮都好香鮮,無骨真係好爽🤪 配上三款醬汁,好想嗌碗飯,不過我決定左嗌蒜蓉包食唔落了🥲🔥班蘭生椰 $39班蘭終實fans超鐘意依杯😭❤️嗌左少甜,更加凸顯左班蘭既香味🥳 另外都有淡淡既椰香味,裡面仲有少少西米露,同埋班蘭忌廉,攪勻一
黃咖哩脆皮軟殼蟹

🔥黃咖哩脆皮軟殼蟹 $138 (+$28 兩件蒜蓉包)

🔥曼谷醉貓炒金邊粉 $128
手工無骨海南雞  例牌

🔥手工無骨海南雞 例牌 $88
班蘭生椰

🔥班蘭生椰 $39
班蘭終實fans超鐘意依杯😭❤️嗌左少甜,更加凸顯左班蘭既香味🥳 另外都有淡淡既椰香味,裡面仲有少少西米露,同埋班蘭忌廉,攪勻一齊飲更加creamy💚
金磚蒜蓉包

🔥金磚蒜蓉包 $58
兩件蒜蓉包都唔夠喉嗌多左4件😋 熱辣辣上碟,蒜蓉味唔算好重但都夠味,金黃色既包同黃咖哩相映成趣💛 勁美味,最後食哂❗️

整體黎講係一定會再戰既高質泰國菜餐廳🤪味道我會比5分,而且價錢唔算好貴,一班人食仲可以試多d 唔同款式添,so far 最必嗌一定係黃咖哩脆皮軟殼蟹,係我食過最好味,沒有之一🤭💯
2024-01-29
$250 (Dinner)
黃咖哩脆皮軟殼蟹
手工無骨海南雞  例牌