2017-11-13
約左朋友食生日飯,俾佢揀餐廳,佢揀左呢間我之前都唔知有呢間餐廳,估唔到有咁多好評好彩黎之前,睇左地圖,都唔算難搵,可以係諾士佛臺或山林道入去,係諾士入就唔使行樓梯入到黎,感覺好似世外桃園咁,有個花園仔,可以揀室外或室內坐係門口見到個生蠔set 幾抵,一打仲送白酒,不過我呢排腸胃麻麻,都係食返熟既好d, 多謝朋友就我研究緊menu 時,見到有d 款式做緊special offer,同正價比較都幾吸引,所以揀左海鮮拼盤 (冷), 燒海膽多士,呢兩款都係特價,再加多個飽肚千層麵海鮮拼盤,有龍蝦半隻,蝦,小龍蝦,鮑魚,藍青口,翡翠螺龍蝦,size巨形,多膏,肉質算爽口,但可能被鹽水浸過,比較咸蝦,味道合格,肉質幾爽口我本來對小龍蝦無乜好感,剝完之後仲細隻過蝦,但估唔到都有咁多膏鮑魚,煮得幾入味藍青口,嫩口帶鮮味翡翠螺,大隻爽口又彈口,有鮮味焗海膽多士, 賣相吸引, 好多芝士, 容易做到拉絲效果, 雖然海膽無我想像中多, 但多士又脆又香口, 我都滿意意大利肉醬千層麵, 一層疊一層, 每層夾住惹味肉醬, 千層麵邊都焗到脆, 整體非常惹味咸檸啤係本土手工啤,味道特別,將香港人平日鍾意飲既咸檸味加入啤
我之前都唔知有呢間餐廳,估唔到有咁多好評
入到黎,感覺好似世外桃園咁,有個花園仔,可以揀室外或室內坐
海鮮拼盤,有龍蝦半隻,蝦,小龍蝦,鮑魚,藍青口,翡翠螺
蝦,味道合格,肉質幾爽口
鮑魚,煮得幾入味
藍青口,嫩口帶鮮味
翡翠螺,大隻爽口又彈口,有鮮味
焗海膽多士, 賣相吸引, 好多芝士, 容易做到拉絲效果,
雖然海膽無我想像中多, 但多士又脆又香口, 我都滿意
焗海膽多士
意大利肉醬千層麵
咸檸啤係本土手工啤,味道特別,將香港人平日鍾意飲既咸檸味加入啤酒到,夠創意,口感fresh, 飲落咸咸酸酸,易入口,啱女仔飲